Creatieve workshops & Kookworkshops
inloop workshops tilburg 2
workshops tilburg 3
workshops tilburg 4

Creatieve workshops

Ben je opzoek naar een gezellige creatieve workshop in de regio Tilburg, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze creatieve workshops staan garant voor een middagje plezier en zijn ook erg leerzaam en je gaat met wat leuks naar huis. Altijd gezellig om te doen voor een babyshower, vrijgezellenfeest, teamuitje etc. etc.

Ook voor degene die niet handig zijn, met onze hulp lukt het altijd om samen iets moois te maken. We vinden het leuk om je te helpen en er zijn altijd voorbeelden aanwezig. De prijzen zijn gebaseerd op minimaal 6 personen, ben je met minder personen dan geldt er een kleine toeslag.

HERFST WORKSHOPS

Heb je ook zo’n zin in de herfst, gezellig de kaarsjes aan en het binnen gezellig maken.

We hebben dit jaar keus uit de volgende 4 super leuke herfstworkshops:

Boomschijf decoreren met mos en decoratiematerialen € 25,- p.p. Op het mos komen glazen potjes waar je bv een waxinelichtje in kunt doen. De glazen potjes ga je ook nog decoreren. We werken met de volgende decomaterialen: paddestoeltjes, rode besjes, pompoennetjes, schors, vogeltje, kralen, touw etc. De boomschijf kun je zowel hangen als op tafel zetten.

Pompoen opmaken met mos en deco-materialen & (droog)bloemen € 27,50 p.p. We gaan de pompoen niet uithollen zodat hij extra lang blijft staan. Op de pompoen komt mos en deze gaan we mooi ommaken.

Krans  met droogbloemen € 30,-.  Droogbloemen zijn helemaal hot, en het voordeel is je kunt ze heel lang bewaren. We gaan een ijzeren ring van 30 cm omwikkelen met eucalyptus en mooie droogbloemen in herfstkleuren. De krans blijft heel lang goed en kun je na de herfst bv decoreren met kerstballetjes etc.

Herfst taart maken met fondant € 32,50 p.p. We gaan een biscuit  vullen met botercrème & jam, fondant kleuren. We gaan de taart strak afsmeren en daarna omtoveren in een herfst-taartje.

Ben je alleen of met 2 personen sluit dan aan bij onze inloopworkshops, zie HIER voor de agenda

     

Sinterklaas workshops

Ja de gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan.

Heb je zin om wat leuks te maken voor sinterklaas dan heb je keus uit de volgende sinterklaas workshops:

 • Pepernotenkrans € 25,- pp
 • Houten Sint welkomsbord € 22,50 pp (3 plankjes)
 • Sinterklaas trapje maken € 27,50 pp (1,20 hoog)
 • Sinterklaas Tapas plank € 25,- pp (houtbranden of handletteren)
 • 3 Houten Sint Huisjes € 25,- pp
 • Fondant taarten workshop thema sinterklaas € 32,50 pp
 • Dripped cake sint € 37,50 pp

 

        

*** Kerst workshops  ***

Voor de gezelligste tijd van het jaar hebben we natuurlijk heel veel leuke kerst workshops! Je kunt kiezen uit de volgende kerst-workshops:

 • Stijgerhouten plank met 5 huisjes & lichtjes gedecoreerd met mos en deco spullen € 32,50 pp (DIY thuis pakket € 29,-)
 • Stijgerhouten plank met 5 huisjes & lichtjes gedecoreerd met sneeus en deco spullen € 32,50 pp (DIY thuis pakket € 29,-)
 • Krans omwikkeld met kerstgroen op een boomschijf  en deco spulletjes en glaasje € 27,50 pp
 • Krans bekleed met dennengroen en gedecoreerd met o.a. kerstballetjes, hertjes etc. € 25,- pp
 • Canvas-Schilderij kerstboom met lichtjes € 22,50 p.p. (duur 2 uur)
 • Kerst-ladder van bamboetakken & kerst decoraties € 27,50 pp (duur 2 uur)
 • Kerst-torso maken € 35- p.p. (duur 2 uurtjes)
 • Kerstballen krans maken € 17,50  p.p excl. ballen of € 35,- p.p. incl. ballen (graag ook KLEUR doorgeven). (2 uur)
 • Kerst-Tapas plank branden € 25- pp
 • Foute kerst-trui Taart decoreren (eetbaar) € 27,50 pp (duur 2 uur)
 • Grote Ronde Kerst-taart decoreren (eetbaar) € 32,50 p.p. (duur 2 uur)
 • Kerst Dripped cake (eetbaar) € 35,- pp (duur 2 uur)

Bij alle workshops zorgen we voor wat lekkers en zijn onbeperkt consumpties inbegrepen.

Natuurlijk zorgen we dat er een glaasje glühwein klaarstaat.

Vanaf 5 /6 personen kun je met je eigen groepje komen.  Ben je met alleen of met 2 personen dan kun je je inschrijven voor:

 • Dinsdagavond 8 december om 20.00u (staat in optie voor 4p – VOL)
 • Donderdagavond 10 december om 20.00u .. nog 2 plaatsen vrij
 • Zaterdag 12 december van 10.00u tot 12.30u.. nog 2 plaatsen vrij
 • Maandagavond 14 december om 20.00u ..nog voldoende plaatsen vrij
 • Dinsdagavond 15 december om 20.00u..nog voldoende plaatsen vrij
 • Woensdagochtend 16 december van 9.30u tot 11.30u.. (VOL)

 

Voor alle workshops geldt dat je zelf je kleur kunt bepalen, we hebben keus uit heel veel decoratie-materiaal!

Inschrijven via info@silsplace.nl / 06-21698267

          kersttaartkleinecht

Workshop etagères & schalen schilderen /  handletteren

In deze workshop krijgt iedereen een etagère die we gaan beschilderen of handletteren. We hebben heel veel voorbeelden en na het kiezen gaan jullie deze met carbonpapier overzetten op het servies. Daarna gaan we ze stap voor stap inkleuren met verf en stiften. Echt iedereen kan het en het resultaat is prachtig. Na het afbakken in de oven kun je je etagère gebruiken. De etagères zijn alleen nog met een schulp-randje te bestellen!

Je kunt zelf je eigen stijl bepalen. bv in het thema blond of de dikke dames of in de vorm van een mandela etc. er is van alles mogelijk.

Het is ook mogelijk om een schaal te beschilderen, graag dit van te voren doorgeven.

Deze workshop  kost € 30,- p.p.  Dit bedrag is incl. alle materialen en koffie/thee, fris met wat lekkers.

 workshop handlettering servies tilburgworkshop handletteren tilburg  20160510_215109 - kopietilburg workshop handlettering13221052_1400906866601619_4256479904202557178_ntilburg workshop servies schilderen

 

Workshop Huisjes

Je ziet ze tegenwoordig in elke woonwinkel. Maar het is veel leuker om ze zelf te maken met een zelfgekozen tekst of behang net wat je wilt. Je krijgt 3 houten huisjes  (zie foto 1 en dan de middelste 3) die je gaat schilderen/behangen en voorzien van een leuke tekst of afbeelding. We hebben keus genoeg. Hoe je dat moet doen leggen we uitgebreid uit in de workshop.
De workshop kost € 25,- pp incl consumpties en wat lekkers! De workshop duurt  2 uurtjes.

Wil je 2 kleinere huisjes bijbestellen geef dat van tevoren dan aan de meerprijs is dan € 5,- voor 2 kleine huisjes
       

Workshop IBIZA Tassen pimpen 

In deze tassen pimp workshop krijgt iedereen een leuke ibizatas, die je met allerlei stofjes,roosjes, vilt, glitters, kant, pailletjes, plakstenen, veters, kralen etc. gaat versieren. We hebben heel veel keus uit allerlei materialen en het is super leuk en lekker ontspannend om te doen.

Wil de een graag slippers pimpen en de ander memoborden maken of tassen pimpen. Geen probleem het is mogelijk om deze workshops met elkaar te combineren.

Deze workshop tassen Pimpen  kost € 35,- p.p. dit bedrag is inclusief alle materialen en koffie/thee, fris met wat lekkers. De workshop duurt  een 2 uurtjes.

 

 

Workshop Hippe kip  schilderen

​Heb je zin in een workshop die lekker lang duurt en waarbij je  tijd genoeg hebt om bij te kletsen met je collega’s, vriendinnen, familie etc. kies dan de workshop Hippe kip schilderen. Op verzoek kan er ook voor een schaap gekozen worden (we kunnen helaas alleen nog het kleine formaat schaap bestellen)

Bij deze workshop gaan we de kip beschilderen en voorzien van een leuk patroon. Je bepaalt zelf de kleuren en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.  De kip is gemaakt van polyster en 42 cm groot. De kip kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Deze workshop kost € 37,50 pp. Dit bedrag is inclusief alle materialen en koffie/thee, fris met wat lekkers. De workshop duurt 3 uur.

      

Workshop Dikke dames schilderen

​Heb je zin in een workshop die lekker lang duurt en waarbij je  tijd genoeg hebt om bij te kletsen met je collega’s, vriendinnen, familie etc. kies dan uit een van deze super leuke workshops.

Bij de dikke dames gaan we de tekening van je keuze met carbon overzetten op het canvas-doek (40 x 50 cm) . Iedereen kan dit. Daarna gaan we deze stap voor stap in schilderen.  Deze workshop kost €  29,- pp . Dit bedrag is inclusief alle materialen en koffie/thee, fris met wat lekkers. De workshop duurt 3 uur.

 

     

Workshop Krans van droogbloemen

Je ziet ze tegenwoordig in elke woonwinkel. Maar het is veel leuker om ze zelf te maken, zodat je de kleuren op je eigen interieur kunt afstemmen. Kies je voor lekker bont, neutraal of droogbloemen met roze/paarst tinten, er is van alles mogelijk. We beginnen met een ring van 30 cm en deze  gaan we stap voor stap omtoveren tot een mooie krans van droogbloemen.  Hoe je dat moet doen leggen we uitgebreid uit in de workshop.

De workshop kost € 30,- pp incl consumpties en wat lekkers! De workshop duurt  1,5 tot 2 uurtjes.

Workshop tegels “handletteren”

​Tijdens deze hippe workshop ga je  3 tegels naar keuze helemaal naar  eigen wens “handletteren”.

We hebben keus uit heel veel leuke teksten en plaatjes die je dmv carbon op je tegel gaat overzetten. De tegels staan leuk op een plankje in de huiskamer, op het toilet, in de badkamer, of juist op een babykamer.

Deze workshop  kost € 25,- p.p. dit bedrag is inclusief alle materialen en koffie/thee, fris met wat lekkers. De workshop duurt  1,5 tot 2 uurtjes.

 

Servies Stippen – € 22,50 pp

Het is helemaal hip en super ontspannend om  te doen. Na het volgen van deze workshop heb je er een nieuwe hobby bij. Je gaat een vierkant bordje met porceleinverf stippen. We leggen je de techniek uit en daarna ga je aan slag. Super ontspannend om te doen. Je kunt kiezen voor allemaal verschillende kleurtjes of juist 2 basis kleuren gebruiken net wat je wilt. We hebben heel veel  verschillende  potjes porceleinverf en keus uit heel veel verschillende stip-stokjes zodat je je creatie helemaal naar wens kunt maken. We hebben ook keus uit heel veel decals (plaatjes) om je bordje nog mooier te maken. Als je het leuk vindt leggen we je uit hoe je thuis een 3D voorwerp zoals een vaas of theepot thuis kunt stippen en waar je op moet letten (je kunt deze voorwerpen helaas niet tijdens de workshop stippen want dat is zeker wel 4 uurtjes werk)

Duur 1,5 tot een kleine 2 uurtjes voor een bordje

 

 

Workshop Houten Wijzer

Deze workshop is nieuw in ons aanbod! Kom je eigen houtje-touwtje wijzer maken. De borden zijn leuk voor in de tuin, onder de veranda, naast de voordeur of gewoon voor binnen.

Ook leuk om te gebruiken als naamwijzer, als geboortewijzer, voor een feestje. Je kunt er alle kanten mee op. We gaan schuren, verven, plakken en schilderen.

Iedereen kan het en super leuk om te doen. Klik op een foto voor een uitvergroting voor een beter beeld! Na afloop krijg je touw en krammen mee naar huis!

20160718_234200-1   20160718_225603-1 15241988_1616166638408973_4830143122867567276_n

14348831_1044530508998839_1935328855_n 14657534_1551098438249127_4009933747309695173_n 20160913_230331-1 img-20160922-wa0000-120160913_225825-1 15219605_1616166651742305_5311310658710467992_n

Workshop Woon poster maken

​Tijdens deze hippe workshop ga je je eigen Woon poster maken. We hebben keus uit heel veel teksten en mooie spreuken, maar het is ook zeker mogelijk om je eigen tekst aan ons door te geven zodat je die kunt overnemen.

De poster is 40 x 60 cm groot. Je kunt hem binnen hangen maar ook buiten.

Deze workshop  kost € 25,- p.p. dit bedrag is inclusief alle materialen en koffie/thee, fris met wat lekkers. De workshop duurt  1,5 uur.

Het is ook mogelijk om voor binnen een zwarte banner met witte letters te maken en latjes aan de bovenkant en onderkant. De prijs hiervoor is € 27,50 p.p. Duur 1,5 tot 2 uur.

 

 

Workshop dromenvanger maken

Kom je eigen dromenvanger maken. We  gaan werken met touw, kant, lint, kralen, garen, veertjes, bloemen, stof en alles wat je leuk vindt. De dromenvanger wordt 30 cm groot. We beginnen met het omwikkelen van de ring, daarna gaan we je de techniek van het web maken leren. En natuurlijk gaan  we de dromenvanger helemaal in stijl pimpen. Super leuk om te doen. Je kunt kiezen uit heel veel verschillende kleuren. Als je nog een gehaakt kleedje hebt liggen van een dierbaar iemand mag je deze rustig meenemen dan kunnen we deze in de dromenvanger verwerken. (wij hebben zelf ook een paar kanten kleedjes waar je uit kunt kiezen).

De dromenvanger staat leuk boven je bed, in de gang, onder de veranda, aan de voordeur, op een kinderkamer of gewoon in je huiskamer etc. etc.

Ring 25 cm – € 22,50    – Ring 30 cm-  € 25,00    –  Ring 55 cm – € 35,- (vooraf bestellen)

workshopdromenvanger S6303116  20161011_144623-120161011_150510-1 20161011_150457-1  20161011_142715 20161011_142511 

 

Workshop Ladder-maken

​Tijdens deze hippe workshop ga je je eigen ladder maken.  Je kunt hem recht maken of een beetje schuin. Je bepaalt zelf het aantal traptredes etc.

De ladder wordt iets groter als 1 meter. Je gaat de ladder zelf op maat maken. Als de ladder in elkaar is gezet ga je hem pimpen. We hebben keus uit heel veel leuke materialen, zodat je hem helemaal passend kunt maken bij je eigen interieur. Je kunt de ladder ook pimpen in een bepaald thema, denk aan Sinterklaas of Kerst of Voorjaar of Herfst, net wat je leuk vindt. Je mag ook fotootjes of kaarten meenemen die we aan de ladder kunnen hangen. De ladder staat heel decoratief in je huis!

Deze workshop  kost € 27,50 p.p. dit bedrag is inclusief alle materialen en koffie/thee, fris met wat lekkers. De workshop duurt  een 2 uurtjes.

 

Workshop Boomschijf schikken

Ben je opzoek naar een leuke, gezellige en niet te moeilijke workshop  dan is deze workshop misschien iets voor jullie. Iedereen krijgt een grote ronde boomschijf van 30 / 32 cm. Hierop komen 3 potjes van verschillende groottes die we eerst gaan pimpen. Dat doen we met kant, lint, houtjes, kralen, labeltjes etc. etc. Daarom heen komt mos en dat gaan we ook nog mooi decoreren. Je kunt je helemaal uitleven. De boomschijf staat gezellig op tafel, onder de veranda of we maken er gaatjes in zodat je hem op kunt hangen (dit dan graag van te voren even aan ons doorgeven, als je er gaatjes in wilt).  Je kunt decoreren in heel veel verschillende thema’s : herfst, kerst, voorjaar, pasen, ibiza style etc. etc. net wat jij wilt!

De workshop etagères duurt een dikk 1,5 uur  en kost € 25,00 p.p. Dit bedrag is inclusief alle materialen en koffie/thee/fris met wat lekkers

Workshop bloemen krans maken

​Tijdens deze gezellige workshop ga je een mooie (deco) bloemen krans maken. De krans gaan we eerst bekleden en daarna gaan we de krans versieren met servies, lintjes, ,deco bloemen, schelpen, noten etc.  Super leuk en ontspannend  om te doen. De krans is 30 cm groot.

Deze workshop kransen duurt ongeveer 2 uur en kost € 32,50 p.p. Dit bedrag is inclusief alle materialen en koffie/thee en fris met wat lekkers. Het is ook mogelijk om een kunst-taartje van bloemen te maken, Deze workshop duurt 1,5 – 2 uur en kost € 35,00

S6302664S6302811S6302657

 

 

Open chat